Movie | Extreme Job (2019)

15:21


Title : Extreme Job
Release Date : 23 January 2019
Country : South Korea
Director : Lee Byung Hun
Screenwriter : Bae Se Young
Duration : 1 hour 50 minutes
Cast : Ryu Seung Ryong, Lee Honey, Jin Sun Gyu, Lee Dong Hwi, Gong Myung,
Kim Eui Sung, Heo Jun Seok, Song Young Kyu, Shin Ha Kyun


SIPNOSIS

A drug squad consists of 5 detectives: Detective Squad Chief Go, Detective Jang, Detective Ma, Detective Young Ho, and Detective Jae Hoon. The team attempts to take down a criminal organization and they must go undercover to do so. The detectives begin work as employees at a chicken restaurant, but the chicken restaurant becomes famous for its delicious chicken. Due to the restaurant's unexpected popularity, the detectives find themselves in a situation they never expected.


aku decide tengok movie ni lepas baca banyak review yg best, Extreme Job mengisahkan sekumpulan detektif yg menjalankan siasatan untuk satu kes, mereka melakukan penyamaran dengan menggunakan sebuah kedai ayam goreng. sebenarnya mereka tak plan pun nak berniaga tapi untuk mengelakkan rasa curiga pada penduduk setempat mereka menjual ayam goreng. siapa sangka ayam goreng mereka dapat sambutan luar biasa sampai tak menang tangan nak layan, yg tak boleh blah siap dapat tawaran masuk tv lg. so apa jadi dengan siasatan kes mereka.

overall, movie ni memang terbaik dengan scene yg dijangka dan gabungan pelakon yg mantap memang lawak habis, penat gelak je tengok movie ni dari awal sampai habis. walaupun team ni nampak macam teruk dan tak boleh perform tapi at the end siapa sangka kehebatan di sebalik diri masing-masing so dont jugde book by its cover.

You Might Also Like

7 comments

  1. Dah tertengok tapi asyik tak habis je.. hehehe

    ReplyDelete
  2. aduhhhh....nak tengok lahh. baca sinopsis pun macam menarik

    ReplyDelete
  3. aida da bookmark.
    kalau movie, boleh layan weekend nanti.
    kalau bersiri tu yg kena tangguh cuti panjang.
    mcm seronok baca review tiara ni.
    ada lawak tu yg syok nanti layan dgn anak2.

    ReplyDelete
  4. hahhaa best kannn, hilang stress tengok movie ni

    ReplyDelete

Bloglist

Top Commentators