The Accidental Detective (2015)

8:16 PM


Title : The Accidental Detective
Country : South Korea
Director : Kim Jung Hoo
Writer : Kim Jung Hoo, Lee Jung Ho
Duration : 2 hour
Cast : Kwon Sang Woo, Sung Dong II, Park Hae Joon, Lee Seung Joon,
Seo Young Hee, Choi Sung Won, Lee II Hwa



SIPNOSIS

Kang Dae Man is a popular blogger who writes about cold cases, and head of a profiling online forum. But in real life, he runs a comic book shop, is always scolded by his wife and assumes the role of a glorified babysitter. His Sherlock Holmes-level deduction skills are of no use in his daily life. His only joy is hanging around at a local police station and interfering with ongoing police investigations. 

Nicknamed ‘the White Shark’, homicide veteran detective Noh Tae Su was a legend in his heyday but he was demoted many years ago and now he’s forced to work under his junior. 

Then one day, a horrific murder takes place and Dae Man’s friend and detective Noh’s partner Joon Su is framed for the murder! Time of death is clearly given away by the broken wristwatch of the victim, and the murder weapon was discovered wrapped in Joon Su’s clothing. Not wanting to see Joon Su rot in prison for 30 years, Dae Man and detective Noh have no choice but to partner up and uncover the plot behind the murder. As more bodies surface without any solid connection between them, the two men know that they are running out of time…



The Accidental Detective mengisahkan Dae Man yg minat sangat dengan kes penyiasatan sampai dia banyak profiling kes jenayah dalam blog dia. sebenarnya dia juga pernah apply nak jadi polis tapi kena reject, itu yg asyik berangan je nak jadi polis sampai tulis blog. bila satu hari kawan Dae Man iaitu Joon Su yg merupakan seorang polis telah dituduh membunuh, Dae Man bekerjasama dengan Detektif Noh untuk bersihkan nama kawan baik dia.

filem ni memang best dan gandingan antara Kwon Sang Woo dan Sung Dong II memang daebak lah. sepanjang Dae Man dan Detektif Noh nak selesaikan misteri kes pembunuhan ni banyak juga diselitkan babak komedi so kiranya tak sempat nak stress sebab asyik tergelak  je tengok perangai dua orang ni yg tak sebulu tapi last serasi juga bila buat sesi luahan perasaan pasal isteri diorang.

so kesimpulannya, movie ni memang best sampai diorang dah buat sekuel kedua The Accidental Detective 2: In Action yg baru je release pada tahun ni. aku tak sempat lagi nak tengok movie kedua ni, apapun yg first ni memang best dan layan.

You Might Also Like

4 comments

  1. hahaha.. macam menarik je.. Nanti nak try tengok..

    ReplyDelete
  2. Tak ingat sangat dah pasal movie ni sebab tengok tahun lepas kot.

    ReplyDelete

Top Commentators