Lovely Horribly

6:39 PM


Title : Lovely Horribly
Episodes : 32
Duration : 35 minutes
Cast : Song Jihyo, Park Sihoo, Lee Gikwang, Ham Eunjung,
Choi Yeojin, Hwang Sunhee

SIPNOSIS

Philip and Eul-Soon were born at the same time and they seem to share fate. If one person is happy, the other person is unhappy. Philip has all the good luck in their fate and he is a top star. On the other, hand, Eul-Soon has all the bad luck and she works as a drama series screenwriter. They begin to work together for a drama series and mysterious things take place around them.


Lovely Horribly mengisahkan Oh Eulsoon sebagai screenwriter telah menulis skrip bertajuk Ghost Love Story dan dia dapat peluang untuk bekerjasama dengan pelakon terkenal iaitu Phillip Yoo. sepanjang proses untuk menghasilkan skrip dan drama tersebut banyak kejadian aneh dan misteri berlaku pada Eul soon dan Phillip.

Permulaan drama ni agak menarik sebab ada misteri bercampur dengan seram dan komedi. part yg best dalam drama ni bila Eulsoon dapat ilham untuk tulis skrip dan skrip yg ditulis olehnya memang betul-betul berlaku. itu memang creepy.

plot drama ni sebenarnya confusing sangat, itu yg sampai pertengahan aku dah rasa lost sampai nak give up juga. cite dia banyak cakap pasal luck dan misfortune, mula tu ingatkan hantu je yg huru-harakan keadaan rupanya ada pembunuh juga. actually aku pun tak reti nak review drama ni since aku tengok laju sangat sebab nak tahu ending dia macam mana.

You Might Also Like

6 comments

  1. tengok episod 1 tapi mcm takbest hahaha tunggu lah nanti tengok balik

    ReplyDelete
  2. Alaaa, ika dah tgk smpao eps brp tak ingat. haha tp stop kejap. sebab haritu melayan cerita yang apa ya satu lg lupa dh haha. berbelit eh cerita ni. huu sedihnyaa.


    Ika datang singgah sini. https://ikashoid.blogspot.com/2018/10/book-review-pelukis-jalanan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu pendapat saya la..ika try la tengok sampai habis mana tahu ika suka..hehe

      Delete
  3. Cerita ni memang confusing. Sekejap macam ni, sekejap macam tu. Tak faham -.-''

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi stress pun ada lepas tengok cerita ni sebab confusing..hihi

      Delete

Top Commentators