My Drama Ogos 2018

9:20 PM


Hai.. masuk bulan ogos, misi untuk mencari drama baru since dah habis tengok Life On Mars. banyak juga drama korea yg best sekarang ni sampai tak tahu nak tengok yg mana satu. last sekali aku decide untuk follow dua drama ni ↓

THIRTY BUT SEVENTEEN


my favourite korean drama sekarang ni sebab aku suka sangat both lead actor dalam drama ni., both memang comel dan suka sangat chemistry antara Yang Sejong dan Shin Hyesun. jalan cerita dia sangat ringan dan menghiburkan. kalau nak cari drama untuk lepas stress memang sesuai untuk tengok Thirty but Seventeen.

teringat quote Chan dalam drama ni 'Dont think, feel!'

MR SUNSHINE


at first aku sangat excited untuk tengok drama ni tapi bila tahu Lee Byun Hun terpilih sebagai hero perasaan teruja tu sedikit hilang since tak berapa minat sangat pacik ni sebab banyak sangat skandal dia. tapi penulisnya Kim Eunsook orang yg sama tulis skrip untuk drama Goblin dan banyak lagi drama yg popular beliau memang tak boleh nak pandang sipi Mr Sunshine.

bagi aku drama ni sangat sedih, first episode rasa macam tengok zaman kejatuhan Melaka bila sistem beraja Joseon goyah, pembelot pula sibuk cari peluang untuk jual negara sendiri pada Jepun dan Amerika. Joseon pun dah makin hilang identiti bila orang luar campur tangan.

impression untuk first episode memang terpegun habis dengan cinematography dalam drama ni rasa macam tengok movie, dengan tone color yg digunakan bila tengok dalam hd memang everything nampak cantik sangat. tabik spring la untuk production team Mr Sunshine.


so drama/movie apa yg korang tengah tengok? share sikit..

You Might Also Like

13 comments

  1. ahhh shin hyesun! suka semua drama yang ada dia <3

    ReplyDelete
  2. tengah tgk drama whats wrong with secretary kim, baru sampai episod 11, pasni mmg plan nak tgk drama life on mars, mr sunshine dan drama2 yg lain. Banyak ketinggalan dah hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe..slow2 tengok semua drama tu..hihi

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. I love Thirty but Seventeen as well! I'm a fan of Yang Se Jong so memang bias habis la but both of leads are so cuteeeeeee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tapi both lead memang cute & sweet sangat :D

      Delete
  5. hi..singgah sini...
    jemput baca dan kongsikan hobi anda http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2018/08/hobi-zaman-kanak-kanak-sehingga-dewasa.html

    ReplyDelete
  6. akak baru habis Wok of Love and nak tengok About Time or Come and Hug Me. robot tu pun tak tengok lagi hahaha.. now download Lets Eat 3..

    ReplyDelete
  7. comel2 pelakon.. hehe.. kalau ada disc mesti layan ni. hehe

    ReplyDelete
  8. Tgh rekod drama ji hyo yang baru tu. Nak marathon sekali jalan nanti. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. drama jihyo tu pun nampak best juga tp kena hold on dulu sebab drama tu baru start je kan..hihi

      Delete
  9. Tak sempat lagi nak tgk mr sunshine. baru lepas layan, lovely horribly. pastu thirty but seventeen. pastu are you human too.

    ReplyDelete

Top Commentators