Novel | Dua (Two Soul Will Unite)

9:20 PM


my first impression dengan buku Dua ni, cover yg cantik dan sipnosis yg menarik. bila tengok buku ni asyik lalu lalang kat timeline siapa yg tergoda finally dapat juga baca buku ni. disebabkan buku ni juga aku pi usha novel keluaran Prolog Media yg lain dan terus rasa nak grab semua buku mereka. hihi 🙈


Novel : Dua (Two Soul Will Unite)
Penulis : Ema Deesyiaqis
Muka Surat : 325
Penerbit : Prolog Media
Terbitan : Oktober 2017

REVIEW

Dua mengisahkan Noura, pelajar astronomi yg boleh mengembara ke tempat lain yg tak pernah dia pergi melalui mimpi. susah nak percaya benda yg dilalui Noura ini mimpi atau sebaliknya tapi setiap kali benda ni terjadi mesti dia akan pergi ke tempat sama dan berjumpa orang yg sama iaitu Vesa.

yg peliknya lagi, stokin dan jaket yg dipinjam Vesa berada kemas pada diri Noura bila dia terjaga dari mimpi itu. kes ni memang susah nak paham, antara mimpi dan realiti mungkin batu two soul adalah kunci kepada pertemuan Noura dan Vesa.

kisah bertambah menarik bila Vesa sendiri yg masuk ke dalam fasa mimpi itu dan makin best bila mereka akan bertemu bukan antara dua dunia berlainan lagi tapi dalam dunia nyata. terbongkar juga rahsia di sebalik batu two soul.

penulis ada jelaskan kejadian yg berlaku pada Noura dengan sains tapi kalau dah masuk bab fizik sorilah memang tak paham. hihi.  kisah pertemuan antara dua dunia (mimpi dan realiti) dari dua benua sangat unik dan kreatif, aku suka sebab penulis tak letak limit dalam penulisan dia untuk berimaginasi. for me, berbaloi dapat beli dan baca Dua 😊

You Might Also Like

5 comments

  1. Ohh yes! I love Dua! Suka cover buku ni cantik. Hihi. Ceritanya memang agak susah nak imagine jugak sebab dah macam dua alam kan. tapi menarik lah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup susah sikit nak paham but still interesting :)

      Delete
  2. tertarik dengan cover buku dia yang kreatif dan cantik. Kalau bab sains ni, kalau visual baru senang nak faham kot

    ReplyDelete
  3. Cerita yang menarik.. Pertemuan dua manusia dari dua negara berbeza.. Memang menarik..

    ReplyDelete

Top Commentators