JoJo's Bizarre Adventure: Diamond is Unbreakable

8:54 PM


Title : Jojo's Bizzare Adventure : Diamond is Unbreakable
Country : Japan
Year : 2017
Director : Takashi Miike
Writer : Hirohiko Araki
Duration: 2 hours
Cast : Yamazaki Kento, Ryunosuke Kamiki, Masaki Okada, Nana Komatsu,
Mackenyu, Yusuke Iseya, 



SIPNOSIS

Josuke Higashikata is the the illegitimate son of Joseph Joestar. He possess a Stand (super power) called Crazy Diamond. The power allows him to restore or fix broken objects or animals. Josuke Higashikata and his friends go to war with other Stand users.



Higashikata Josuke pelajar sekolah, dia tak kisah sangat dengan benda yg berlaku sekeliling dia tapi Josuke paling pantang dengar orang kutuk rambut kalau mengutuk tu memang saja nak cari nahas namanya. kuasa Josuke boleh heal everthing tak kisah luka ke atau benda.

dalam movie ni, orang yg ada kuasa dipanggil stand user, Stand kiranya macam penjaga. orang biasa memang takkan nampak Stand kecuali stand user.


dalam bandar Josuke tinggal banyak berlaku kes pembunuhan yg pelik semua ini dilakukan oleh water stand belong to Angelo. Suatu hari, Angelo nak balas dendam pada Josuke dan family dia sebab Josuke kacau plan dia.

bila water Stand datang serang family dia, Josuke sempat selamatkan emak dia tapi dia tak berjaya selamatkan datuk dia walaupun dia boleh heal everything tapi dia tak boleh hidupkan balik orang mati. lepas datuk dia meninggal, dia nak cari mastermind kes ni.


mastermind-nya ialah Keicho Nijimura, aku tak sure dia ni ada kuasa apa tapi ada satu fight dia dengan Josuke macam gempak giler bila dia bawa bala tentera kecik untuk serang Josuke.

aku minat Masaki Okada dari drama Hanakimi, ni first time tengok dia berlakon jadi jahat memang best la lakonan dia dalam movie ni.


Koichi Hirose ni pula classmate Josuke yg baru pindah ke bandar ni. walaupun dia tak nampak Stand tapi dia tahu Josuke ada special power sebab dia ternampak something happen kat orang yg kutuk rambut Josuke.


Okuyasu pula adik kepada Keicho, memula tu dia memang jahat dan tak puas hati dengan Josuke tapi lepas Josuke selamatkan dia baru mamat ni insaf. kuasa Okuyasu ni boleh erase something dan cantumkan balik seperti asal.


watak Nana Komatsu dalam movie ni sangat misteri, tak tahu sama ada dia Stand user atau tak. bila tengok movie ni memang lupa langsung pasal kewujudan dia.


movie ini diadaptasi dari manga yg ditulis oleh Hiroshi Araki. memula tengok movie ni memang gelak je tengok style rambut memasing, kalau dalam manga maybe nampak cool kot tpi bile live action memang lawak. tengok rambut Josuke teringat Hanamichi dalam Slam Dunk.

for me, drama ni memang best dan dia dia punya cinematography sangat cantik. ditambah pula dengan pelakon yg aku minat semua ada dalam ni memang terbaik.

You Might Also Like

6 comments

  1. was scrolling blog than i tgk..jojos bizzare apa ni? korean ka?
    then i bukak post.. ehhhhhhhh??
    YAMAKEN? why tak tau ponnnn cita ni!
    haha thanksss for the review.. i need to watch this.Mackenyu pon ada T^T
    have to control jiwaaaaaaaaaaaa from screaming

    ReplyDelete
  2. PPart rambut tu yang tak menahan.. kiki.. dah ada, belum tengok je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah, tgk rambut memasing memang nak tergelak je..haha

      Delete
  3. mcm best cerita ni.. eheh

    Jemput join segmen ejulz k.. :)

    http://ejulz.blogspot.my/2018/04/segmen-aminkan-doa-sahabat.html

    ReplyDelete
  4. hahaha ha'ah betul kalau dalam manga maybe nampak style rambut diorang but irl nampak lawak. Nak tery tengok lah cerita ni

    ReplyDelete

Top Commentators