Cross

8:59 PM


Title : Cross
Director : Shin Yong Hwi
Writer : Choi Min Suk
Episodes : 16
Running Time : 60 minutes
Cast : Go Kyung Pyo, Cho Jae Hyun, Jeon Somin 


SIPNOSIS

Kang In-Kyu’s father was brutally murdered 13 years ago. To take revenge on those who are responsible for his father’s death, he becomes a doctor. Kang In-Kyu volunteers at a prison medical office where the murderer is imprisoned.


kisahnya Kang In-Kyu ni seorang doctor yg level dia dah sampai surgeon dan sikit lagi nak dapat specialist tapi dia decide untuk apply kerja di penjara. orang pun macam pelik juga bila top doktor tetiba nak apply kat situ. motif dia kerja di situ sebenarnya nak balas dendam pada pembunuh ayah dia.

kat situ agak intersting sebab dia guna kepakaran dia untuk balas dendam. sebagai seorang doktor In-kyu pun ada konflik bila mana dia tak setuju dengan konsep derma organ lepas apa yg dah terjadi pada ayah dan adik dia tapi naluri dia untuk selamat orang memang kuat.

isu utama drama ni pasal organ tranplant dan sindiket yg buat kerja ni secara haram dan In-Kyu ni pula selain nak balas dendam, dia pun nak siasat pasal sindiket haram ni.


konsep drama ni thriller medical tapi bagi aku tak cukup thriller dan jalan citer dia pun macam rapuh je dengan doktor yg tak ada etika dan bertindak ikut perasaan. kadang aku confius, In-kyu ni doktor ke detektif sebab dia buat everything alone, tak nak libatkan orang lain ataupun polis.

aku rasa dua episode last hmm not sure tapi lepas chief center Go mati, baru nampak drama ni berkembang cantik sikit. kalau nak tengok part jiwang-jiwang dalam drama ni sorila memang tak ada langsung dalam drama ni.

You Might Also Like

2 comments

  1. Tak tengok lagi.. Adoilah.. makin panjang pula list drama nak tengok.. kikiki

    ReplyDelete

Top Commentators