Policeman and Me

8:00 PM


Movie : Policeman and Me
Country : Japan
Release Date : 25 March 2017
Duration : 2 hr. 4 min.
Starring : Kazuya Kamenashi, Tao Tsuchiya


SIPNOSIS

Kako Motoya (Tao Tsuchiya) is in the first year of high school. She has yet to have a boyfriend yet. One day, she pretends she's a university student and takes part in a group blind date. There, she meets 23-years-old Kota Sagano (Kazuya Kamenashi). 

Kako and Kota get along well and become attracted to each other. Later, Kota learns that Kako is a high school student and his attitude towards Kako changes. In fact, Kota is police officer. Even though he likes her, he knows he can't date her. 

Then, Kako is injured while protecting Kota. Kota decides to accept Kako for who she is. He asks Kako to marry him, because that's the only way he can be with her as a police officer.Kako Motoya is in the first year of high school. She has yet to have a boyfriend yet.


REVIEW

waktu awal perkenalan antara Kota dan Kako rasa macam sweet dan dan bila Kota ambil keputusan nak kahwin aku macam terkejut juga sebab cite ni awal-awal lagi dah kahwin. antara sebab Kota buat keputusan nak kahwin ialah undang-undang tak benarkan anggota polis dating dengan budak bawah umur.

walaupun dah rasmi kahwin tapi hubungan mereka lebih kepada housemate dan hidup Kako sebagai pelajar sekolah pun tidak berubah cuma dia menyembunyikan status sebenar dia. kako dan kota juga ada pandangan sendiri mengenai perkahwinan.

Kako lebih suka bersikap terbuka dan suka bercerita dengan perkara yg berlaku di sekelilingnya manakalah Kota lebih gemar berahsia mengenai hidupnya. so terjadi la konflik dalam perkahwinan mereka bila Kako rasa apa point mereka kahwin tapi tak boleh nak kongsi everything.

salah satu sebab aku tengok movie ni ialah banyak review dan komen yg positf. bagi aku pula movie ni enjoy la tengok kisah antara Kako dan Kota tapi ada beberapa scene yg aku rasa boring sikit plus tak suka la bila cameraman shoot pelakon dari jauh, tak nampak expression muka pelakon tu.

You Might Also Like

2 comments

  1. Macam best je drama ni nak try tengok lah! Lagipun Kako dengan Kota comel :D

    ReplyDelete
  2. oh man! why it has to be Kame! LOL *is there any kame's lover here?
    im sorry i love kattun but love goes to Nakamaru i guess!

    so yeah, this dorama is totally not mcm tak byk konflix kan...

    ReplyDelete

Top Commentators