Isteri-Isteri Ayah

8:35 PM


Drama : Isteri-Isteri Ayah
Slot : Iris TV3
Masa : Isnin-Khamis | 6.30 Petang
Pelakon : Jalaluddin Hasan, Syazwan Zulkifli, Wan Sharmilla, Faye Kusyairi, Liza Abdullah, Azza Elite, Azad Jazmin, Watie.

SIPNOSIS

Rancangan Nizam dan Farah untuk bercuti di Bali terpaksa di batalkan apabila zakiah, ibu Nizam sakit tenat. Kamal, ayah Nizam berusaha untuk menunaikan hajat terakhir Zakiah yang teringin untuk menaiki cruise ke Phuket. Namun sayangnya, Zakiah pergi sebelum sempat dia menaiki cruise tersebut.

Nizam dan Farah kesian melihat bapa mereka mengalami kemurungan kronik selepas kematian ibu mereka, lalu mereka menjemput ayahnya, Kamal untuk tinggal bersama mereka. Pelbagai masalah mula timbul apabila Kamal menjadikan rumah mereka seperti rumah sendiri. Kamal menjemput rakan-rakan niaganya untuk bermesyuarat di rumah mereka. Namun keadaan menjadi kacau bilau bila tiga wanita tiba-tiba muncul dan mendakwa bahawa mereka adalah isteri Abang Kamal.

Muncul seorang wanita bersama Wana mengaku isteri kepada Kamal. Nizam dan Farah terkejut kerana Kamal mengakui Wana adalah isterinya. Setelah munculnya Wana yang tidak mahu pulang, Nizam dan Farah dikejutkan lagi dengan kemunculan dua lagi wanita iaitu Kak Ana dan Zana yang juga mengaku sebagai isteri ayahnya.

Nizam terkejut besar mendapat tahu yang selama ini ayahnya berkahwin lain. Lebih mengharukan, isteri-isteri yang lain tidak mengetahui mereka mempunyai madu lain selain arwah Zakiah. Masing-masing tidak mahu mengalah dan tidak mahu keluar daripada rumah Nizam selagi Kamal tidak membuat keputusan siapakah diantara mereka yang akan diceraikan.

You Might Also Like

5 comments

  1. Kontroversi betul tajuknya. ahahaha.

    ReplyDelete
  2. Macam lucu plak bila baca sinopsis dia ...haahaha

    ReplyDelete
  3. jarang tgk isteri-isteri ayah ni..tapi sempat selfie dgn kak azza elite tu.

    ReplyDelete

Top Commentators