Love Til The End Of Summer

3:44 PM


Love Til The End Of Summer (Rush to the Dead Summer) drama cina yg diadaptasi dari novel terkenal dan bestselling di Cina. kesemua sekali ada 46 episode dan drama ini baru tayang 26 episode still ongoing. masa siaran pula setiap hari 2 episode.


SIPNOSIS

This is a youthful story which spans the period of ten years and focuses on friendship, alienation, and one ultimate betrayal that breaks the group of close friends, each going their own way and entering society.

Despite growing up poor, Li Xia works hard and wins a scholarship into Qian Chuan secondary school where she meets Fu Xiao Si and Lu Zhi Ang, two boys who are the most popular in their batch. Love booms in more ways than one, and the group of youth quickly became good friends. 


first episode aku rasa not bad untuk follow sebab plot drama ni macam menarik dan dia punya cinematography cantik rasa semangat nak tengok. setakat episode yg aku tengok ni tak nampak lagi apa konflik yg sebenarnya. so far episode 1 hingga 5 yg aku tengok berlatarkan kisah mereka di sekolah lebih fokus kepada friendship.


Fu Xiao Si

Xiao Si ni top student dan famous kat sekolah dorang tapi dia ni jenis pendiam dan kurang mesra. mula tu dia tak suka dengan Li Xia tapi lelama bila tengok Li Xia tak annoying macam gegirls lain dia start selesa nak berkawan dengan Li Xia.

Lu Zhiang

Lu Zhiang dah berkawan baik dengan Xiao Si sejak kecil lagi dan pergi kemana pun memang selalu berdua. Lu Zhiang punya character opposite dengan Xiou Si, dia lebih peramah dan hobi dia suka tidur dalam kelas tapi tetap top student. aku suka dengan Lu Zhiang dah terasa dalam zone second lead syndrome sudah..haha

Li Xia

Li Xia pula jenis yg baik hati, hardworking dan sangat suka melukis. dia punya hobi sama dengan Xiao Si dan secara tak langsung Xiao Si banyak bagi tunjuk ajar kat dia sama ada pasal study ataupunmelukis.

Xiao Si, Li Xia dan Lu Zhiang belajar di kelas yg sama dan lama kelamaan hubungan mereka makin rapat. Xiao Si dan Lu Zhiang banyak tolong Li Xia selalu protect dia bila dia dalam masalah.

Cheng Qiqi

Qiqi ni pula best friend Li Xia tapi tak sekelas. hubungan dia makin rapat dengan Xiao Si dan Lu Zhiang sebab selalu lepak dengan Li Xia. tak suka sangat dia ni walaupun jenis happy go lucky dan peramah sangat, dia selalu rasa tak puas hati bila mereka bertiga melepak tak ajak dia dan boleh nampak Qiqi  dalam diam suka pada Xiao Si.


46 episode memang terasa panjang dan itu salah satu sebab aku malas nak follow drama cina tapi for this drama aku rasa aku kena tengok sebab nak tahu apa yg jadi lepas memasing tamat sekolah. still long way to go. sigh~

You Might Also Like

2 comments

  1. Replies
    1. memang comel tapi banyak sgt episode memang agak slow juga dan penat mau tgk..hahaha

      Delete

Bloglist

Top Commentators