Sakit Tekak, Hilang Suara.

14:35


Hai, Assalamualaikum..

dua tiga hari ni feeling tak best sikit disebabkan sakit tekak, yg buat aku stress bila suara pun hilang, susah betul nak communicate dengan orang..huhu

sakit tekak ni dah nak dekat seminggu tapi tak ada effect suara sebab itu aku malas nak pergi jumpa doktor tapi bila semalam suara tetiba makin serak, pagi ni pula suara aku tak keluar pastu rasa macam nak demam juga terus la tengah hari pergi jumpa doktor.

doktor cakap ada jangkitan kat peti suara sebab itu effect suara. harapnya esok makin bertambah baik sakit tekak ni.

mak aku suruh minum air asam jawa tapi seriusly tak suka minum air ni..huhu

You Might Also Like

13 comments

  1. saya pun baru je baik dari demam . Waktu demam tu sampai muntah keluar darah , pergi check doc cakap tonsil bengkak . Punca demam sebab berjangkit dengan manager yang baru balik dari oversea . So environment tak selamat lagi-lagi duduk dalam icon .

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila antibody lemah, kita pula yg kena. memang tak best.

      Delete
  2. ammi kena last week..memang tak kluar suara langsung. nak cakap main bisik2 je. kalau force utk bercakap sampai sakit kepala jadinya

    ReplyDelete
  3. semoga cepat sembuh. kene juga paksa minum air tu, baru cepat sembuh hehe

    ReplyDelete
  4. moga cepat sembuh sakit tekak tu.. gee pun ada kena batuk sakit tekak dekat sebulan dulu

    ReplyDelete
  5. Semoga cepat sembuh lah ya! cuaca ni memang menduga betul untuk sakit tekak. banyakkan minum air.

    ReplyDelete
  6. Semoga cepat sembuh Tiara.. Air asam jawa tu kalau nak rasa dia ok, tambah gula batu..

    ReplyDelete
  7. sedapnya, feberet ni walaupun tak sakit tekak. btw, gws dear

    ReplyDelete
  8. aigoo adik manish..
    minum air banyak2 na..

    ReplyDelete
  9. Paling tak suka lah kalau sakit tekak.. rasa kering ja.. semoga sembuh ... byakkan minum air..

    ReplyDelete
  10. tiap kali sakit tekak n hilang suara, mmg air asam jawa laa yang dicari..hehe

    ReplyDelete

Bloglist

Blog Archive

Top Commentators