Wonderful Ghost (2018)

2:28 PM


Title : Wonderful Ghost / The Soul-Mate
Year : 2018
Country : South Korea
Director : Jo Won Hee
Screenwriter : Kim Sung Jin
Duration : 1 hour 40 minutes
Cast : Ma Dong Seok, Kim Young Kwang, Lee Yoo Young



SIPNOSIS

Jang Soo is a judo instructor who loves his daughter more than anything in the world but indifferent to the fellow neighbors. One day Jang Soo realizes that he can see Tae Jin, a ghost who used to be a devoted police officer. Jang Soo pretends he can't see or hear Tae Jin, however, Tae Jin asks him to scope out the neighborhood to solve the mystery cased he had to handle.


Wonderful Ghost mengisahkan Taejin, police officer yg koma selepas dibelasah dengan satu sindiket ni, semasa koma roh Taejin telah keluar daripada badan dan orang yg boleh melihatnya cuma Jang Soo seorang. kelakar juga mereka dua ni semasa Taejin sihat dia asyik bertembung dengan Jangsoo dan bila koma pun Jangsoo juga yg boleh melihatnya. 

Taejin cuba minta bantuan Jangsoo kerana geng jahat cuba untuk bunuh dirinya yg koma dan bahayakan teman wanita Taejin tapi Jangsoo tak nak tolong walaupun Taejin dah melutut merayu kat dia. geram juga aku ni dengan Jangsoo sebab Taejin dah banyak tolong dia sebenarnya termasuk cari anak dia yg hilang so at least dia patut kenang budi tu.

tapi lepas tu baru tahu Jang Soo ada sebab juga kenapa dia tak pedulikan atau tolong orang lain.  nak tahu kenapa kena la tengok movie ni. ending drama ni sedih tapi ada manisnya juga. macam part Jang Soo yg selama ni dia ingat menolong orang lain itu kerja yg sia-sia tapi tak sangka at the end ada hikmahnya juga yg baru dia nampak. walaupun sedih aku suka ending dia yg heartwarming.

You Might Also Like

4 comments

  1. isshhhh geram pulak baca ayat tiara, nak tahu kenapa kena tengok hahaha sabar jap nak pergi tengok!

    ReplyDelete
  2. Watched this movie few months ago. Okaylah sebab menghiburkan :)

    ReplyDelete
  3. Ending dia tu... Ish.. Tak boleh move on dibuatnya.. cerita yang ohsem.. suka dua2 watak nie..

    ReplyDelete

Bloglist

Top Commentators