Novel | Cik Isteri Dan Encik Suami

10:08 PM

(PNM e-Reader)

Novel : Cik Isteri Dan Encik Suami
Penulis : Airisz
Helaian : 470
Penerbit : Karya Seni
Terbitan : Julai 2018

SIPNOSIS

Dah lama kejar bayang, kini abang datang, sayang.

AKU? Nama aku Cantek Safia. Muda lagi, tapi dah jadi janda. Siapa kata perkahwinan pilihan orang tua akan kekal hingga akhir hayat? Tipu semua tu.

Semua marahkan aku kerana alasan aku bercerai dengan menantu pilihan nenek sangat tidak boleh diterima akal. Hanya kerana dia lelaki sejuk beku dan aku rasa dia suami tanpa perasaan, aku tarik diri dari hidupnya. Hidup seorang Hud Khusairi.

Dua tahun pegang status janda, tiba-tiba bertemu dengan dia semula. Di tempat kerja yang sama dan lebih menyakitkan hati, dia ialah ketua aku sekarang. Entah apa mimpi dia, dia macam cuba berbaik semula dengan aku.

Macam mana aku nak jalani hari-hari dengan menghadap bekas duda aku di tempat kerja? Lagi satu, aku kena rahsiakan hal aku ini janda Hud sebab semua orang ingat bekas isteri Hud tu jahat orangnya. Sakit hati betul!

REVIEW

basically novel Cik Isteri & Encik Suami mengisahkan sepasang suami isteri yg berpisah dan kemudian berkahwin semula. perkahwinan kedua ni mungkin peluang untuk mereka perbetulkan kembali kesilapan lama dan juga peluang untuk mereka lebih menghargai pasangan masing-masing.

jalan ceritanya agak menarik tapi sedikit rimas juga dengan perangai Cik Isteri, Cantek Safia yg aku rasa kurang matang dan terlalu terburu-buru dalam semua hal kadang tu aku rasa Safia ni macam kurang ajar pun ada juga, ntahla monologue dia kekadang buat aku rasa annoying sangat. macam mana si Hud boleh sabar dengan perangai Safia pun aku tak tahu tapi kan dah sayang kot terima je laa.

konflik pun takde berat sangat sebab problem antara Hud dan Safia lebih kepada miscommunication. gangguan daripada orang ketiga pun tak kuat sangat sebab hati encik Suami ni tetap pada yg satu je cuma cik Isteri buat-buat tak nampak perasaan Hud tu.

overall, nice story dan sesuai untuk bacaan santai.

You Might Also Like

8 comments

  1. lama tak baca novel lagi2 love novel. japp.. depa nak buat drama x novel ni ?
    mcam sweet je hehe buatla buatla..

    ReplyDelete
  2. Menarik juga tp boleh sakit jiwa kalau layan watak cik.isteri tu sgt.. Haha.

    ReplyDelete
  3. Huuu. Ika sbnrnya tgh tngu turn nak baca buku ni. Nmpak cam menarik je cover dia. Thanks Tiara for review 🌸

    ReplyDelete
  4. Lama dah tak baca novel Melayu. Rindunya!

    ReplyDelete
  5. nampak macam menarik novel ni nanti nak baca gak lama dah x baca novel hihihi

    ReplyDelete

Top Commentators