Moonshine and Valentine

11:12 PM


Title : The Love Knot: His Excellency's First Love / Moonshine & Valentine
Episodes : 25
Duration : 40 minutes
Cast : Huang Jonny, Victoria, Li Shen, Leo Li, Liu Yongxi


SIPNOSIS

Guan Pi Pi is an amateur reporter. In spite of being beautiful and kind, she often finds herself alone in the world. Because of that, Guan Pi Pi feels abandoned and hopeless. What she doesn’t realize is that she has been marked with an ancient curse that has been the cause of all of the misfortune in her life. 

He Lan Jing Ting is the Jade Master, a secretive cultural relic specialistwhose face remains unseen to the public eye. He Lan Jing Ting is practically alien to people, but no one knows just how true that statement is--The Jade Master is actually a deity from another realm. 

When He Lan Jing Ting meets Guan Pi Pi, he becomes convinced that he can make her believe in love again. But for a man who lives his life in solitude, it might be tough to save a woman suffering from a supernatural, millennia-old curse.



Moonshine & Valentine drama fantasi romantik mengenai makhluk asing dari fox clan behijrah ke bumi. Helan dari fox clan dilahirkan buta kemudian berkahwin dengan Huiyan. atas pengorbanan yg dilakukan Huiyan, Helan dapat melihat semula itupun cuma pada waktu malam sahaja. 

kerana cinta pada Huiyan, Helan berjanji akan setia dan mencari Huiyan pada kehidupan seterusnya. in modern life Huiyan dilahirkan semula sebagai Guan Pipi dan bukan untuk Helan dapatkan balik cinta dia since Pipi dah ada boyfriend.


daripada kisah watak utama, aku lagi terhibur dengan kisah orang kanan Helan dan kawan baik Pipi. Xiuxian dan Kuanyong sangat rapat dan pergi mana-mana pun selalu bersama dan mereka jadi rapat dengan Xiaoju walaupun Xiaoju tahu yg mereka alien tapi dia tak kisah pun. hubungan mereka bertiga memang baik tapi dalam diam Xiaxian suka pada Xiaoju dan Xiaoju pula suka pada Kuanyong.

aku berjaya habiskan drama ni sebab mereka bertiga sebabnya aku tak berapa suka dengan lakonan Victoria, acting dia tak teruk sangat tapi muka dia bosan meh. episode awal-awal memang best tapi ending dia, hampeh!

You Might Also Like

6 comments

  1. bila ending hampeh, memang spoil betul rasa

    ReplyDelete
  2. Hari tu ingat nak tengok sebab baca sinopsis cam best tapi bila tiara cakap ending dia hampeh, cancellah.. Hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakit hati kot dok follow dari awal sekali ending gitu. xpe akak tengok je episode awal-awal jangan tengok ending..hihi :P

      Delete
    2. hahaha.. kalau dah tengok, mesti nak tengok sampai habis..

      Delete
  3. lama sangat dah tak tengok citer cina..

    ReplyDelete

Top Commentators