Love Me If You Dare

12:25 AM


Title : Love Me If You Dare
Episodes : 24
Duration : 45 minutes
Cast : Wallace Huo, Sandra Ma, Wang Kai, Andrew Yin

SIPNOSIS

Simon/Jin Yan is a criminal psychologist who returns to China from the US after a close encounter with a serial killer, but his ordeal is not over. Together with his assistant, Jian Yao, they solve mysterious and violent criminal cases.


Love Me If You Dare bukan drama romantik biasa tapi lebih kepada thriller crime drama. first impression drama ni memang gempak sebelum start digest apa sebenarnya berlaku dalam drama ni sebab starting dia nampak seram sangat dengan identiti Simon yg sangat misteri, tu belum lagi flashback scene kena torture.

Kisah bermula bila pihak polis meminta bantuan Simon yg baru balik dari US untuk selesaikan kes budak hilang. ada beberapa kes yg jadi tapi pihak polis tak yakin yg penjenayah ni orang yg sama. bila kes ni berakhir terdapat benda mengejutkan yg mereka jumpa dari kes ni. dari satu kes ke satu kes yg Simon selesaikan memang sangat rumit dan pembunuh pula jenis psiko, bila habis satu kes tu mesti Simon dapat mesej dan baru tahu kes yg dia selesaikan semuanya berkait.


Jianyao pula assitant Simon, dia juga banyak Simon untuk siasat kes walaupun ni bukan bidang dia. hubungan Simon dengan Jian Yao awalnya lebih kepada kerja tapi bila Simon start suka dengan Jenny agak kelakar juga sebab kalau pasal kerja dia memang expert tapi bila bab cinta dia sangat nerd.


bagi aku, my favourite watak dalam drama ni Fu Ziyu dengan Li Xunran. Fu Ziyu bestfriend Simon dan kadang macam PA juga sebab dia akan tolong buat semua benda untuk Simon tak kira benda personal atau kerja. bila scene yg ada dia memang best sebab Ziyu ni sangat funny tapi kadang confius dia kerja apa sebab banyak sangat benda yg dia buat.


Li Xunran pula kawan baik Jinyao dan bekerja sebagai polis. aku rasa watak dia paling normal sikit kalau nak bandingkan dengan yg lain.


pembunuh dalam drama ni sangat psiko dan cara dia bunuh pun sangat kejam tapi nasib la Simon pun jenis yg psiko dan boleh baca pemikiran pembunuh. yg tak tahan bukan seorang je pembunuh dalam drama ni dan motif mereka nak jatuhkan Simon untuk dapatkan Allen. 

dari first episode sampai last episode memang banyak plot twist menarik yg buat drama ni so exciting to watch but somehow ada juga bosan maybe drama ni bergerak terlalu perlahan. lastly, boleh komen drama ni not bad untuk tengok walaupun ada flaw.

You Might Also Like

7 comments

  1. I think I watched this drama 2 or 3 years ago kot? One of Chinese dramas yang memang agak best jugalah :D

    ReplyDelete
  2. haihhhh kenapa semua handsome? Jalan cerita pun best :D

    ReplyDelete
  3. Cerita cina rupanya. INgatkan Korea sebab rasa macam ada je pernah nampak tajuk sama tapi drama Korea. Ke tersilap nanye? Hii. Siqah suka thriller crime drama! <3

    ReplyDelete
  4. omggggg, ni mesti kena tengok ni ! nasiblah next week dah nak final, kalau tak sekarang saya jugak thes tengok ! btw, you stream ke download ya ? Mana nak cari ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cari kat youtube, subtitle pun ada 😊

      Delete
  5. Dah tengok dah.. Part last tu buat kak sha curious sama ada simon ini sebenarnya psiko juga atau tak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kejap dia buat kita pikir simon tu psiko kejap tak. memang curious tapi penat nak pikir part tu kak sha..hihihi

      Delete

Top Commentators