Crisis : Special Security Squad

8:33 PM


Title : Crisis : Special Security Squad
Episodes : 10
Duration : 45 minutes
Cast : Oguri Shun, Nishijima Hidetoshi, Tanaka Tetsushi, 
Nomaguschi Tohru, Araki Yuko

SIPNOSIS

The Special Investigation Unit is a secret force of specialists in various fields under the direct control of the head of the Tokyo Metropolitan Police Department’s Security Bureau. Its members all have pasts they are trying to put behind them.

Inami Akira sustained serious trauma in a special mission and was discharged Self-Defense Forces; Tamura Saburo is also a special missions veteran, but due to an incident was ordered to transfer tothe mobile unit from the Public Security Department in the wake of an incident. Picked out by their chief Yoshinaga , they're joined up by ex-hacker Oyama and explosives expert Kashii to form a special team that will tackle politically "dangerous" threats to the State that the government wants kept secret.

However, they find themselves regularly confronting morally conflicting cases, which they begin to realize could shake up the country, depending on their success or failure.


Dalam Crisis, sebuah pasukan khas ditubuhkan untuk handle kes berprofil tinggi yg melibatkan ahli politik atau menteri, tugas mereka untuk mematahkan serangan terrorist yg cuba menjatuhkan kerajaan dan juga melindungi individu yg menjadi sasaran puak terrorist ni. pasukan khas ini terdiri daripada lima orang yg mempunyai kepakaran tersendiri dan mereka juga mempunyai dark past masing-masing.

selalunya dalam drama atau movie, kita selalu tengok watak utama cuba menjatuhkan kerajaan tapi drama ni terbalik sebab mereka kena mengelak benda ini daripada berlaku walaupun orang yg mereka protect takde la perangai semengah mana pun tapi dah nama tugas kena la buat juga.


penjahat pula ada motif sendiri, ada tu kumpulan anak muda yg cuba ubah sistem negara mereka sebab berasa kerajaan tak adil dan ada juga individu yg ada alasan tersendiri untuk balas dendam pada menteri. bila follow setiap episode aku rasa semua problem ni memang berpunca dari pihak atas sebab mereka akan gunakan orang tu untuk capai sasaran mereka tapi bila rasa orang tu dah tak berguna, mereka akan abaikan saja hmmm macam mana kes terrorism macam ni tak meningkat.


aku admit at first aku tengok drama ni sebab Oguri Shun tapi first episode memang best dan rasa macam tak cukup nafas tengok scene lawan-lawan perghh boleh bagi perfect score untuk action. last episode ada benda yg mengejutkan terjadi yg aku rasa mereka ni macam dipergunakan oleh pihak atas. tak tahu la kenapa i hope ada season two nak tengok mereka ni beralih arah jadi penentang kerajaan pula.

You Might Also Like

5 comments

  1. nampak macam best
    ada masa boleh tengok nih

    ReplyDelete
  2. suka sangat kalau ada pasal terrorist ni, nak tengokkkk!

    ReplyDelete
  3. Cerita Jepun pulak. Hii Tiara rajin betul tengok drama daripada pelbagai negara ek :D Last tengok cerita Jepun masa kat Uni. Hii

    ReplyDelete
    Replies
    1. layan je asalkan masuk dgn jiwa..hihi

      Delete

Top Commentators