Bila Aidil Ada Fitri

11:36 PM


Drama : Bila Aidil Ada Fitri
Slot : Astro Oasis
Masa : Isnin-Rabu | 9.00 Malam
Pelakon : Ungku Ismail, Siti Saleha, Fikhree Bakar, Talha Harith

SIPNOSIS

"She is loveable." - Datin Mariam

Loveablelah sangat! Hanya Fitri Syafia saja yang berani mengunci tuan rumah di luar rumah dalam keadaan separuh bogel. Siapa yang tak bengang? Aidil Harith memang bengang, tapi pertemuan yang tak dijangka antara Fitri Syafia dengan Aidil Harith membuatkan hari-hari yang mendatang meriah seperti suasana Hari Raya Aidilfitri! Permintaan Datin Mariam yang merupakan mom Aidil untuk menjadikan Fitri sebagai PA selama sebulan menambahkan lagi perisa kepada hubungan ceria kedua-duanya. 

"Encik Aidil yang tak adil! Muka ketat macam cicak tersepit di celah pintu!" - Fitri

Ada ke patut samakan muka kacak Aidil dengan cicak? Fitri ni memang suka buat hati Aidil huru-hara!

"Budak kecik! Mulut macam popcorn!" - Aidil

Fitri tak kisah, sebab memang mulut dia macam tu. Dia boleh tersengih dan lagi seronok menyakat Aidil. Dah macam hobi, tapi kalau sekali Aidil senyum, terus Fitri lemah lutut.

"Aidil, Fitri... macam hari raya Aidilfitri. Tak ada korang, tak rayalah." - Ayman

Tiba-tiba ada lelaki lain yang lebih cepat menghantar rombongan meminang Fitri pada 1 Syawal. Masihkah ada peluang untuk Aidil dan Fitri bersatu seperti Hari Raya Aidilfitri?

You Might Also Like

8 comments

  1. alolololo so sweet. saya first time datang sini & terus follow sebab suka content blog ni. kalau sudi meh la singgah blog baru saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sebab suka dan sudi follow my blog..hihi

      Delete
  2. comelnya cerita ni! Watak Fitri tu Siti Saleha pulak tu, mesti comel kena dengan watak :D

    ReplyDelete
  3. Walaupun baru beberapa episod, tapi dah suka gila dengan drama ni! Both leading casts memang pandai bawa watak-watak dorang :D

    Lenne Zulkiflly Blog

    ReplyDelete
  4. Comelnya siti Saleha..Lama tak layan drama...Huhu tak sempat la shift huru hara gini..

    ReplyDelete
  5. Siqah suka gila dengan drama ni. Boeh leading casts memang terbaik. Hihi :D Berulang kali tengok pun takpe tambah lagi bila part comel2. Hihi.

    ReplyDelete
  6. tk tgk cite ni. tgk yg pengantin musim salju je

    ReplyDelete

Top Commentators