Novel | Mangsa

4:12 PM

(PNM e-Reader)

Novel : Mangsa
Penulis : Gina Yap Lai Yoong
Muka  Surat : 245
Penerbit : Buku Fixi
Terbitan : November 2012


SIPNOSIS:

MANGSA adalah sambungan kepada novel NGERI.

Nazwan dan Natalia merupakan BFF. Dan juga FWB.

Hani dan Jo berkongsi persahabatan yang luar biasa. Ramai yang terlopong bila melihat mereka.

Detektif Hema masih obses dengan kes NGERI yang dianggapnya tidak selesai. Obsesinya memakan diri.

Gadis-gadis mula ghaib dari seluruh pelosok negara. Inspektor Rashid mengetuai pasukan OH (Orang Hilang) mencari. Suatu hari, anaknya juga turut lenyap...

Apakah kaitan semua kes hilang ini dengan sebuah rumah lodge terpencil di dalam hutan? Mungkinkah Jo yang bersalah? Atau mungkinkah mereka semua bakal menjadi MANGSA seorang pembunuh bersiri yang kejam?
 


REVIEW:

permulaan memang rasa novel ni slow sikit plus tak nampak apa kaitan watak Nazwan & Natalia dan Hani & Jo dengan Ngeri tapi bila puzzle dah makin complete memang rasa menarik dan lebih saspen dari Ngeri. dari awal tertanya siapa pembunuh dia lepas tu baru paham bila tengok balik cover buku Mangsa sebab itu jawapan dia.

You Might Also Like

8 comments

  1. Review novel penuh kat blog ni. Love it <3

    ReplyDelete
  2. i wish i can still have time for novel! huhu.
    btw thanks always layan my jpop song!
    u are the best!

    ReplyDelete
  3. Nanti jangan lupa baca buku ketiga tau Tiara..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah baca kak sha tp belum rajin lagi nak tulis review..hihi

      Delete
  4. dah lama beli tapi tak buka lagi plastik dia hahaha

    ReplyDelete
  5. Rajinnya baca novel... akak dah lama x baca novel (sampai habis) - padahal dulu2 novel tu wajib ada sepanjang masa. mgkn ni akibat menonton netflix... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak rajin sangat kak. lately ni je yg start rajin baca balik novel..hihi

      Delete

Top Commentators