Love O2O

4:01 PM


Title : Love O2O / One Smile is Very Alluring
Director : Lin Yufen
Writer : Gu Man
Episodes : 30
Running Time : 45 minutes
Cast : Yang Yang, Zheng Shuang



Love O2O mengisahkan Bei Wei Wei (Zheng Shuang) pelajar computer science yg sangat excellent dalam study dan dia juga diundi sebagai pelajar paling cantik dalam fakulti dia tapi selain roommates dia ramai yg tak tahu Wei Wei ni hardcore gamer dan dia antara top female player dalam satu online games ni.


manakala Xiao Nai (Yang Yang) pula senior Wei Wei dan dia ni sangat famous dan ramai student perempuan termasuklah Wei Wei yg minat dengan dia. suatu hari tu dia ternampak Wei Wei main game kat CC then terus jatuh hati dengan skill Wei Wei.


aku tak sure nama game yg mereka obsess dalam drama ni tapi game tu ada yg quest dia kena ada couple baru boleh join so dalam game ada story juga la. Reed Wei Wei (Wei Wei's username) baru divorce dengan online game husband dia tetiba ada top player dengan username Yixiau Naihe (Xiao Nai's username) approach untuk jadi husband dia so tanpa ragu-ragu dia terus setuju sebab ini macam peluang dia untuk join couple competition yg ada dalam game tu.

the funny thing mereka dua ni tak pernah jumpa in real life tapi Xiao Nai take everything dalam games tu seriusly bila melibatkan Reed Wei Wei tapi aku rasa dari awal lagi Xiao Nai memang dah tahu identiti Reed Wei Wei since kat CC tu. 

Wei wei pula sebelum ni tak pernah nak ambil serius sangat pasal game tu tapi sampai satu hari online husband dia tetiba tak muncul untuk satu competition dalam game ni terus frust macam putus cinta dengan boyfriend.


selepas sekian lama hanya jumpa dan chat dalam game je, mereka decide untuk jumpa in real life tapi bila sampai tempat yg dijanjikan tu Wei wei sangat terkejut bila lihat Xiao Nai yg muncul dan memang dia tak percaya yg Yixiao Naihe tu sebenarnya Xiao Nai. 


drama Love O2O ni diadaptasi dari sebuah novel dengan tajuk yg sama dan merupakan the most popular drama pada 2016. bila dah start tengok memang tak boleh nak stop dan baru aku tahu kenapa ramai yg suka sangat dengan drama ni. selain hero dan herion dia yg hensem dan cantik storyline dia memang unik dan menarik dan kita juga dibawa untuk explore dunia fantasi game mereka.

walaupun drama ni best tapi ada few thing yg aku tak berapa suka mcam heroin ni terlalu banyak monologue. lagi satu tak sure why chinese drama suka buat watak hero yg nak nampak macho je sebab kadang hero punya acting nampak stiff bila nak control macho je. hmmm tapi kan hero dalam Love O2O ni seriusly very good looking sebab bila tengok muka dia terus omooo i cant stop smiling wei dan terus lupa part yg aku tak suka tu..hahaha

Meh dengar sikit OST drama ni



Love O2O versi movie

Love O2O ni juga ada dibuat versi filem tapi menggunakan pelakon lain, kalau rasa drama ni menarik tapi macam panjang sangat maybe boleh try tengok movie dia. for me aku dah suka yg versi drama plus dah suka giler dengan Yang Yang ni haha so macam dah tak rajin nak tengok movie dia.

You Might Also Like

18 comments

  1. Wahh macam menarik nii. Nak tengok jugakla nanti.

    ReplyDelete
  2. First time tengok Love 020 ni or tengok Yang Yang actually rasa macam, "Wow! Awat handsome sangat Yang Yang ni?"

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kannnn awat yg Yang Yang ni hensem sangat..lol

      Delete
  3. ok jap..

    first of all, are you a blackjack?
    second, kenapa lelaki dalam poster drama ni handsome gila??

    I rarely watch chinese drama or movie (pernah tengok cerita HanaKimi je lah sampai angau dekat Wu Chun tu) but this... makes me want to watch it!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm ok first how you notice that?? haha yeah i blackjack ✌

      second, tak tau mcm nak jawab soalan tu tapi you should watch this drama then for sure you pun akan angau dgn hero dia..hahaha

      Delete
  4. I tak tipu I layan drama ni lebih 10 kali tak jemu jemu hahahahaha plot dia menarik and tak cliche kalau nak dibandingkan dgn drama lain! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. i trust you, i yg first time tengok ni pun macam tak puas tgk muka Yang Yang and of course la this drama sgt best. my favourite chinese drama :D

      Delete
  5. First time baca review drama tentang online game. Lain dari yg lain.

    ReplyDelete
  6. alright.. listing.. but got to finished my jdrama first haha

    ReplyDelete
  7. dah tengok, drama ni memang best! Yang yang cantik sangat :D

    ReplyDelete
  8. lawa pelakonnya !
    best la boleh layan drama.

    ReplyDelete
  9. Alamak.. macam makin bertambah je senarai drama to watch sha.. kikiki.. sha try tengok filem dululah.. kalau best baru cari drama gitu.. kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha dah tengok filem dia.. best.. nanti sha cari drama dia pula..

      Delete
  10. You know what my sister baru habis tgk drama ni. I tgk dr jauh je each time dia tgk tapi x follow sgt the whole episode. tapi seriously menarik drama ni.
    1st sebab all the things about the online game and as if they want to say play online game is not that bad. haha
    2nd. i think xiao nai memang dah jatuh cinta dgn wei wei ni in the first place and it feel good to see drama yg watak lelaki tu dlu yg suka perempuan tu sbb selalu perempuan tu yg jatuh suka dlu kan. from my observation la i tak khatam lagi drama ni sebenarnya. hahaha

    ok sorry komen mcm karangan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak kisah pun tapi terkejut juga first time dpt komen panjang gini. selamat menghabiskan drama ni :D

      Delete

Top Commentators