Black Knight

2:09 AM


Title : Black Knight : The Man Who Guards Me
Director : Han Sang Woo
Writer : Kim In Young
Episodes : 20
Running Time : 60 minutes
Cast : Kim Rae Won, Shin Se Kyung, Seo Ji Hye


SIPNOSIS

Soo-Ho (Kim Rae-Won) is a successful businessman who lives abroad. Those that oppose Soo-Ho always seem to suffer misfortune. He decides to go to South Korea find Hae-Ra (Shin Se-Kyung), but first he goes to Slovenia.

Meanwhile in Seoul, Hae-Ra works at a travel agency, but she has never had a chance to travel abroad. She had a happy childhood until her parents died. Her life has been miserable ever since. She thinks back to a purple cashmere coat that her parents ordered for her as a Christmas present, but she could not pick up because of their demise. She decides to go to Sharon's Boutique and look for that coat in hopes of changing her fortune. 

After meeting Sharon (Seo Ji-Hye) at the boutique, she opens her eyes and finds her purple cashmere coat. Afterwards, people who give her a hard time suffer misfortune. She goes to Slovenia and meets Soo-Ho. Their fate has been intertwined since their past lives.


aku suka drama ni firstly sebab ada Kim Rae Won. watak dia macam dalam drama Doctors, romantic guy tapi ayat dia dalam drama ni macam dah terlebih gula sooo cheesy tapi ok la pickupline dia buat aku pun tersenyum sorang-sorang..haha

selain tu, first episode drama ni bagi aku sangat best sebab dia macam misteri dan buat kita tak sabar nak tahu apa connection antara semua bila tengok flashback past life. selain watak Haera watak lain sangat misteri terutamanya Sharon dan Baekhee sampai mula tu aku terpikir mereka dua ni keturunan vampire ke yg boleh hidup sampai 200 tahun.


in the past life, Sharon ni anak orang kaya manakala Boonyi (Haera) pula hamba dia. Sharon dijodohkan dengan Sooho tapi sebelum mereka berkahwin Sooho dah jatuh cinta Boonyi. so Sharon ni selalu rasa tak puas hati dan cemburu dengan Boonyi sampai la dia bunuh mereka berdua tapi kena sumpah dengan Boonyi.

aku tak tahu nak kesian ke nak rasa annoying dengan watak Sharon sebab walaupun dah hidup 200 tahun tapi dia still tak tahu apa salah dia pada Sooho dan Boonyi (hellooo kau bunuh orang kot) dan still nak try goda Sooho walaupun dah nampak sangat yg Sooho dan Haera saling mencintai hmmm buat sakit hati diri sendiri je la.

walaupun aku tak suka watak Sharon ni tapi lakonan Seo JiHye ni memang terbaik 👍


this drama actually is really good dan sampai episode 18, aku rasa drama ni dah jadi semakin pelik bila Sooho tertiba ada power dan time ni juga aku dah takde mood nak tengok drama ni. seriusly jalan cerita dia dah jadi abnormal lepas tu. bila sampai habis ending aku rasa macam nak pelempang writer drama ni, omg rasa sakit hati dan frust bebenor.

You Might Also Like

9 comments

  1. eh ada nampak iklan ni haritu tapi tak sempat tengok tajuk! Thanks tiara!

    ReplyDelete
  2. Alamak, kenapa cik ila rasa best je sampai akhir.

    ReplyDelete
  3. Sha pun dah habis tengok drama ini.. Rasa annoying tapi dalam masa yang sama kesian juga dekat sharon tu.. Kim Rae Won memang sweet gila dalam ini.. hehehe

    ReplyDelete
  4. Dah tak sempat nak tengok Kdrama skrg..cuma sempat layan runningman je..sigh

    ReplyDelete
  5. seriously memang tggu utk tgk drama ni lepas tgk trailer dia. and first time tgk drama kim rae won and always anticipate drama shin se kyung. for me best and of course part akhir tu macam ermm sikit tapi tulah the things about fantasy drama macam ni, bila ending tu memang la.

    i ada baca someone komen dkt satu website fantasy drama ni sama ada org suka atau pun memang boleh buat org pening. tgk tak drama black, song seung hun dgn go ara? sampai skrg x habis tgk lagi dan masih pening citer dia macam mana sebenarnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul! kalau citer best tetiba ending macam tu mmg rasa spoil juga mood tapi fantasy drama mmg ending dia unexpected.

      lorh, drama Black tu mmg i pun tgk tak habis rasanya dah give up kot dgn drama tu..hihi

      Delete

Top Commentators