Novel Pink Smile

11:18 PM



Novel : Pink Smile
Penulis : Luna Adresia
Muka Surat : 608
Penerbit : Penulisan2u
Terbitan : September 2016

tertarik nak beli novel ni sebab cover dan tajuk dia, Pink Smile. rasanya tak rugi pun beli novel sebab aku suka jalan cerita yg sweet dan comel dan juga tertarik dengan gaya bahasa penulis novel yg berasal dari Sarawak ni.

Pink Smile kisah mengenai Luna yg minat pada pemilik Duncan Coffee House. minat punya pasal sampai jadi pelanggan setia Duncan Coffee House tapi masalahnya tiap kali dekat dengan owner coffee house tu mulalah nak pengsan nak pitam bagai macam kena serang panic attack.

Kaz jadi pelik tiap kali jumpa minah ni mesti pengsan, ada penyakit kronik ke? Bagi Kaz pantang ada perempuan dekat dengan dia, dia jadi rimas tapi dari Luna yg pakai braces pink tu la dia dapat idea untuk buat menu baru untuk coffee house miliknya, Pink Smile.

1. Pink Kite - I think I like you.
2. Trucker, ripped jean & blank shirt - I think 
I'm attract to you.
3. Quotes all over the ceramic plate/mug - I 
think I admire you.
4. Mini milo doughnut - I think I adore 
you.
5. Cold smile - I'm melting.
6. Warm smile - I'm flying.
6. The look in your eyes - Dude, I'm falling.
- LUNA -

Ever wonder how Pink Smile got it's name? 
I saw a girl in pink smile, it's her pink braces to
be precise.
I love Pink Smile.
- KAZ -

You Might Also Like

10 comments

  1. Macam comel je novel nih. Tajuk pun dah comel "Pink smile" :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok tajuk pun dah tersenyum sendiri..hihi

      Delete
  2. Comel sgt2 cover buku tu. Bila baca quote tu pun rasa comel je. ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
  3. macam best plak novel ni. pernah baca novel Lynn Dayana? semua novel dia best2 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada dengar nama author tu tapi rasanya tak pernah baca novel dia.

      Delete
    2. nanti try baca, best ๐Ÿ˜‰

      Delete
    3. baiklah nanti kalau jumpa akak try baca ye ๐Ÿ˜Š

      Delete
  4. Tgk cover aje pown dah rasa nak beli.. Comel gile..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. saya tengok cover dia terus beli..hahaha

      Delete

Top Commentators