Voice

9:12 PM

Moo Jin-Hyuk (Jang Hyuk) was a popular detective who solved major cases, but after his wife was murdered by a serial killer his life spiraled down. He is filled with guilt that he was not able to protect his wife and he secretly looks for her killer.
Meanwhile, Kang Kwon-Joo (Lee Ha-Na) graduated at police academy with top marks. She began to work at an emergency 112 call center. Working there, a brutal murder case takes place and her father/police sergeant went to the crime scene. Her father is killed there and Kwon-Joo hears what happened over the phone. Afterwards, she goes to the U.S. to study and comes back to Korea as a professional voice profiler.
Detective Jin-Hyuk and Kang Kwon-Joo solve cases together. Chasing a serial killer responsible for the deaths of their family member.
Jang Hyuk
Moo Jinhyuk

Lee Ha Na
Kang Kwon Joo


Drama ini mengisahkan tentang pasukan panggilan kecemasan untuk menyelesaikan kes kecemasan yg diterima mereka seperti diancam pembunuhan, penculikan dan penderaan. Mereka perlu bertindak pantas supaya mangsa yg menelefon untuk meminta bantuan dapat diselamatkan segera.


Tiga tahun selepas kematian isterinya, Jinhyuk masih lagi rasa bersalah dan cuba memburu penjenayah tersebut. Kwan-joo yg kembali bertugas di situ menimbulkan perasaan marah pada Jihyuk sebab kenyataan yg dikeluarkan Kwan-joo di mahkamah tiga tahun yg lepas menyebabkan suspek utama pembunuhan isterinya terlepas dari hukuman. keadaan antara mereka semakin tegang bila Kwan-joo memilih Jinhyuk sebagai team leader untuk Golden Time Team yg membantu pasukan emergency call center.

Kwan-joo ada special ability yg mana dia boleh dengar bunyi yg orang biasa tak dapat dengar dan dia cuba bagitahu Jinhyuk penjenayah sebenar adalah orang lain dan dia juga bagitahu rahsia super hearing dia tu pada Jinhyuk. At first memang Jinhyuk langsung tak percaya tapi lama kelamaan dia mula percaya pada Kwan-joo lepas selesai beberapa kes.


so start dari situ, mereka mula menyiasat dan mencari pembunuh sebenar isteri Jinhyuk dan pembunuh ni juga dah bunuh beberapa orang tapi masalahnya orang atas cuba cover kes tersebut seolah pembunuh bersiri ni macam ada special connection dengan orang atas. geram juga aku dengan perangai polis dalam drama korea ni.


Dalam drama ni memang terlalu banyak scene yg mendebarkan lebih lagi bila mangsa kena kejar dan sembunyi dari penjenayah. tengok mangsa ni pun aku tak boleh nak imagine kalau berada dalam situasi dorang tu, menakutkan wei. rasa sesak nafas nak tengok mangsa berjaya selamatkan diri dari penjenayah atau tidak. mostly penjenayah dalam drama ni memang psycho habis.


lagi satu benda yg aku tak sanggup nak tengok dalam drama bila mangsa kena dera dan bunuh. bunuh dia bukan main tikam dengan pisau tapi dia hempuk dengan penukul ke apa tak tahu seriusly kejam giler tak sanggup nak tengok. disebabkan terdapat babak yg memaparkan keganasan yg melampau drama ni dinaikkan viewing rating daripada 15 years+ kepada 19 years+ so kepada budak-budak sila jangan tengok drama ni sebab akak pun tak sanggup tengok beberapa scene dalam drama ni.

You Might Also Like

4 comments

  1. akak tengok jugak citer ni tapi sampai ep 12 aje. tetiba tak berminat pulak nak tengok sampai habis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..kenapa kak? saay tak sampai lg ep12. tp kan drama ni memang byk scene ganas dan kejam.

      Delete
  2. dah habis tengok drama ni, wow lakonan Kim Jae Wook mmg superb hahaha

    ReplyDelete

Bloglist

Top Commentators