Tutorial: Save Video dari Youtube

12:45 AM


Banyak cara untuk download video dari youtube macam guna idm, youtube downloader dan banyak lagi la tapi aku nak share juga cara mudah untuk download video dan mungkin ramai yg dah tahu cara ni.

1.  Buka youtube, cari video yg korang suka dan copy url video tersebut.


2.  Buka <savefrom.net>, paste link video tadi.


3.  Download.


senang aja kan? kalau rajin buat yg ini lagi mudah, dengan install savefrom.net pada browser. caranya:

1.  Buka <savefrom.net> tekan Install kat atas tu dan download.


2.  Run.

3.  Selesai install savefromnet, automatik dia akan suruh install tampermonkey. sila install. so nanti akan ada extension macam ni pada browser korang.


4.  Sekarang bila buka video di youtube, kat bawah tu akan ada button download dan boleh terus je click untuk terus download video.


Selamat Mencuba 😉

You Might Also Like

2 comments

  1. TQ akak sbb share cara nak download Sbb pakai YouTube downloader mcm dah basi..bukan apa,malas nak kena update selalu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome nana :D

      betul, YTD tu baru update pun nak kena update lg..rimas betul..hahaha

      Delete

Top Commentators