Beautiful Mind

6:06 AM


How dangerous is a genius neurosurgeon who is incapable of having any feelings for his patients? Lee Young Oh is the best at what he does but because of an accident in his frontal lobe, he lacks sympathy for his patients and has erratic personalities. When a series of bizarre patient deaths occur at the hospital, police investigators converge around Young Oh. Can a rookie cop help Young Oh open up his heart and learn to love again?

Jang Hyuk
Lee Young Oh

Park So Dam
Gye Jin Sung

Seorang mangsa kemalangan yg dibedah oleh Dr Lee mati sewaktu pembedahan. Jinsung yg juga merupakan saksi kemalangan tersebut cuba melaporkan bahawa kejadian tersebut bukan satu kemalangan tetapi pembunuhan. Jin Sung menuduh Dr Lee sebagai suspek. 


Pada awal tu, aku suka dengan watak Jinsung sebab nak menegak keadilan untuk mangsa tersebut tetapi bila dia terlalu pasti dan tuduh Dr Lee sebagai suspek tanpa bukti yg kukuh rasa geram dan annoying sebab buat tuduhan pakai teori sendiri tanpa ada bukti yg kukuh.


Hubungan Dr Lee dengan bapa dia, nampak sangat pelik tak nampak macam hubungan anak beranak tapi lebih kepada musuh. bapa dia pun seorang doktor tapi aku tak pasti sama ada bapa dia orang baik atau jahat. dan flashback sewaktu Dr.Lee masih kecil, dia disahkan mempunyai Anti-Social Disorder yg mana dia tak boleh rasa atau faham tentang perasaan.


drama ni agak berbeza daripada drama doktor yg lain yg selalunya banyak fokus tentang isu family, cinta tapi drama ini banyak fokus tentang konflik antara doktor tu sendiri. this drama so intense dan kena cari masa yg sesuai untuk tengok tapi jalan cerita sangat menarik sebenarnya dan banyak sangat persoalan pasal drama ini sebab first two episode ni seriusly xboleh nak sure siapa jahat, siapa baik.

You Might Also Like

0 comments

Top Commentators