Cheese in the Trap

4:32 PM


Hong Seol and Yoo Jung attend the same college but they couldn't be more different. Seol is a poor, unpopular student with no money, while Jung is rich, well-liked, extremely smart, and popular but he harbors a dark side.

Seol just want to get through her college career quietly but finds herself getting caught up in whatever Jung drags her into. Even stranger, an unlikely alliance is forged between these two classmates from opposite sides of the track.

Yoo Jung
Park Hae Jin

Anak orang kaya, hensem, diminati ramai tapi ramai orang tak tahu dia ni psiko dan sangat misteri. sebab jung sangat misteri aku pun sangat curious nak tahu pasal dia. first episod aku rasa mamat ni macam ada aura pembunuh upahan buat akak rasa meremang je bulu roma ni wei..aiyooo~ 

Hong Seol
 Kim Go Eun

Seol ni just pelajar biasa, muka pun biasa-biasa aja lebih penting study tapi dia seorang je la yg boleh nampak sisi gelap jung. disebabkan dia seorang je la yg boleh perasan sebenar jung tu something wrong. bila nak cerita je orang tak percaya so jalan mudah mengelak je la dari jung tapi persoalannya boleh ke mengelak? walaupun Kim Go Eun tak cantik macam heroin korean yg lain tapi bagi aku dia sesuai sangat bawak watak Hong Seol comel kot dengan rambut curl tu.

My Review:
first episode sangat creepy then dengan seol punya thought pasal jung rasa seram je tengok mamat psiko ni. dan episode seterusnya feeling seram tu dah hilang sikit dan boleh nampak jung try nak dekat dengan seol selalu ajak kuar makan but the answer was NO. kalau orang yg selalu tak pandang kau, ignore kau tetiba jadi peramah ajak makan mestilah pelik dan menakutkan haha maybe itu kot feeling seol time tu.


bila mereka jadi couple, jung memang sangat take care pasal seol, sampai ada scene rasa jeles je sebab takde pakwe sama..hehe but seol je la special one yg lain cannot dapat layanan yg sama so bila someone mistreat seol we can see how the jung's dark side will manage them. i really love this couple seriusly walaupun something wrong dengan jung..hmmm


bagi aku jalan cerita drama ni sangat best tapi jalan cerita dah jadi serabut in the middle sampailah ending sampai aku confius siapa hero dia sebab director terlalu fokus untuk watak Baek Inho and his crap piano story. actually watak dia not too bad tapi sebab terlalu banyak scene dari hero buat aku menyampah.


Bora dan eun taek ni bff seol kat uni, kalau seol ada problem mesti dorang yg akan tolong. bora ni comel sangat selalu tolong dan protect seol. this couple sangat comel walaupun awalnya bora lagi selesa dengan konsep teman tapi mesra. mula jual mahal cakap tak nak tapi bila tahu eun taek suka orang lain tahu nak sedih, euntaek pun saja nak buat bora jeles.


so kesimpulannya aku sangat suka starting dia tapi ending..Cheese in the Crap. maybe aku sangat suka storyline dia so aku decide nak cari webtoon cheese in the trap ni and maybe i will see more jung..HAHA

You Might Also Like

2 comments

  1. omo .. kita pon tengok cheese in teh trap !! best kan ..

    ReplyDelete

Top Commentators